2023 m. sezonui degustacijas vykdome minimaliai, plačiau dvaro vartus atversime kitąmet, baigę įrengti labiau tam pritaikytas erdves.
Viliosime atsipūsti dvaro parke po senoliais uosiais ir liepomis. Tiesiai iš skrudintuvės semtos, šulinio vandeniu plikytos kavos garas pakvies pažinčiai su kulinarinio paveldo ištakomis.
Pageidaujantiems ne šaknų, o žiedų, pasiūlysime vietoje lėtai džiovinamų arbatų puodelį, suteiksiantį jėgų ir įkvėpimo pažinti kultūriškai persipynusias sveikatinimosi tradicijas ir išmintį.

Dvare priimame šeimas su vaikais, kolektyvus, keliautojų grupes ir svečius iš užsienio pagal išankstinį susitarimą. Supažindiname su mūsų kavų ir arbatų gaminimo procesais nuo auginimo iki gėrimo paruošimo. Norintiems pasiūlome patiems išsikasti šaknį, nusiskinti žiedą, pajusti skirtumą tarp žaliavos ir galutinio produkto.



Drauge tyrinėsime skonius, kvapus, plikymo skirtumus ir ypatumus - kodėl reikia skirtingos temperatūros vandens, ką duoda šlakelis riebaus pieno, kada kuo verta saldinti ir t.t.
Nuostabu atrasti, kad autentiškuose, tradiciniuose receptuose nurodomi ruošimo būdai gali būti pagrįsti šiuolaikinio mokslo principais.

Prie puodelio gardaus gėrimo dalinamės tuo, ką išsmalsaujame patys - gurmaniškomis dvarininkų paslaptimis ir nenuobodžia šio krašto istorija, gal net parodysime didžiulio meteorito kadaise paliktos vietinės vulkaninės uolienos pavyzdžių.
Beje, esame įtraukti į „Ukmergės dvarų žiedas“ ekskursijos maršrutą!