Grynoji masė: 700 g
Sudėtis: paprastojo ąžuolo (Quercus robur) gilių branduoliai 100 %.
Skonis: Galinga ir gardi kavos alternatyva, mūsų kraštuose mėgstama ir vertinama nuo seno.
Turtinga polifenolių, žadina apetitą, gerina virškinimą.
Lietuvoje surinktos laukinės gilės yra švelniai ir lėtai skrudinamos, kol įgauna prabangų, pieniškos karamelės skonį su graikinių riešutų nata.
Paruošimo būdai: 1. Įberkite 1 a. šaukštelį kavos į puodelį. Užpilkite verdančiu vandeniu ar mėgstamu pienu, palaikykite 5-7 min.
užvirkite 250 ml vandens, įberkite 1 arb. šaukštelį kavos ir virkite 3-5 min. Įpylę tiek pat pieno, dar pavirkite 1 min.
Daugiau apie šios kavos savybes mūsų pasakojimuose: