Šv. Velykų stalui siūlome nepaprastą tiramisu, kuriame susilieja du pasauliai ir du išskirtiniai ingredientai – gilios mūsų kraštų tradicijos ir egzotiška prabanga. Kiaulpienių šaknų kava ir tikra Burbono vanilė iš Madagaskaro sukuria desertą, vertą šventės ir lėto mėgavimosi.

Tiramisu desertui (be kiaušinių) paruošti Jums reikės:

  • 1  puodelio (iki 350 ml) stipresnės (2 a.š.) kiaulpienių šaknų kavos (tinka ir cikorijų, varnelėšų šaknų kavos );
  • 300 g maskarponės sūrio;
  • ~300 g  „damų pirštelių" sausainėlių;
  • 260 ml. riebios grietinėlės (32 g.);
  • 100 g. šaukštų cukraus (kadangi šeimoje yra diabetikų, rinkausi beržų cukrų);
  • 1/2 arb. šaukštelio natūralios maltos Burbono vanilės;
  • žiupsnelio druskos;
  • poros šaukštų kakavos puošimui;
  • Kelių kiaulpienių žiedelių papuošimui. 

 

Gaminimo eiga:

  1. Užplikykite kiaupienių š. kavą: verdančiu vandeniu užpilkite 2 arb. šaukštelio kavos, palaikykite 5-7 min. ir perkoškite.
  2. Elektriniu plaktuvu ar ranka (apie 5 min). Plakite grietinėlę iki purumo.
  3. Atskirai sumaišykite maskarponę su cukrumi bei vanile. Maišykite tiek, kad nebeliktų cukraus kristalų 🙂
  4. Dabar laikas abi paruoštas mases sujungti. Kad neprarasčiau pūrumo, grietinėlę išskaidžiau trečdaliais ir po truputį į maišiau į maskarponės, cukraus ir vanilės mišinį. 
  5. Sausainėlius pamirkykite kiaulpienių šaknų kavoje – ne per ilgai, kad nesutežtų (po sekundę vieną ir kitą pusę). 
  6. Sudėkite pirštelių pirmą sluoksnį, krėskite sluoksnį kremo, galite jį pabarstyti kakava. Tokia pačia tvarka uždėkite antrą sluoksnį. Pabarstykite kakava, kiaulpienių žiedų siūleliais.

Tegu šv. Velykos būna – saldžiai egzotiškos kaip vanilė, saulėtos kaip kiaulpienės, ir šventiškai sodrios kaip kakava ir maskarponė. Ramybės, jaukumo ir įkvėpimo!