
Šv. Velykų stalui siūlome nepaprastą tiramisu, kuriame susilieja du pasauliai ir du išskirtiniai ingredientai – gilios mūsų kraštų tradicijos ir egzotiška prabanga. Kiaulpienių šaknų kava ir tikra Burbono vanilė iš Madagaskaro sukuria desertą, vertą šventės ir lėto mėgavimosi.
Tiramisu desertui (be kiaušinių) paruošti Jums reikės:
- 1 puodelio (iki 350 ml) stipresnės (2 a.š.) kiaulpienių šaknų kavos (tinka ir cikorijų, varnelėšų šaknų kavos );
- 300 g maskarponės sūrio;
- ~300 g „damų pirštelių" sausainėlių;
- 260 ml. riebios grietinėlės (32 g.);
- 100 g. šaukštų cukraus (kadangi šeimoje yra diabetikų, rinkausi beržų cukrų);
- 1/2 arb. šaukštelio natūralios maltos Burbono vanilės;
- žiupsnelio druskos;
- poros šaukštų kakavos puošimui;
- Kelių kiaulpienių žiedelių papuošimui.
Gaminimo eiga:
- Užplikykite kiaupienių š. kavą: verdančiu vandeniu užpilkite 2 arb. šaukštelio kavos, palaikykite 5-7 min. ir perkoškite.
- Elektriniu plaktuvu ar ranka (apie 5 min). Plakite grietinėlę iki purumo.
- Atskirai sumaišykite maskarponę su cukrumi bei vanile. Maišykite tiek, kad nebeliktų cukraus kristalų 🙂
- Dabar laikas abi paruoštas mases sujungti. Kad neprarasčiau pūrumo, grietinėlę išskaidžiau trečdaliais ir po truputį į maišiau į maskarponės, cukraus ir vanilės mišinį.
- Sausainėlius pamirkykite kiaulpienių šaknų kavoje – ne per ilgai, kad nesutežtų (po sekundę vieną ir kitą pusę).
- Sudėkite pirštelių pirmą sluoksnį, krėskite sluoksnį kremo, galite jį pabarstyti kakava. Tokia pačia tvarka uždėkite antrą sluoksnį. Pabarstykite kakava, kiaulpienių žiedų siūleliais.
Tegu šv. Velykos būna – saldžiai egzotiškos kaip vanilė, saulėtos kaip kiaulpienės, ir šventiškai sodrios kaip kakava ir maskarponė. Ramybės, jaukumo ir įkvėpimo!