Sudėtis: didžiosios varnalėšos (Arctium lappa L.) šaknys 100 %.
Skonis ir savybės:Natūrali, įkvėpta tradicijų, nuo seno vertinama dėl savo detoksikuojančių, priešuždegiminių savybių, palankiai veikia virškinimo sistemą, aktyvina kraujotaką.
Sodraus, maloniai karstelėjusio skonio, puikiai tinkanti po sotaus valgio ar tiesiog, kai reikia naujų jėgų ir švarios pradžios.
Paruošimas: Įberkite 1 a. šaukštelį kavos į puodelį. Užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5-7 min.
Gardu su mėgstamu pienu ar grietinėle, medumi, kardamonu, cinamonu. Skanaus!
Tinka ruošti visų tipų kavinukais ir pusiau automatiniais (nemalančiais) kavos aparatais.
Dėmesio! Varnalėšų žaliavoje pastebimi plaušai ir pūkai yra natūralios netirpios skaidulos: ligninas ir celiuliozė, kurie gali išlikti pilnai nesusmulkinti net ir pramoninio malimo metu.
Tirpios skaidulos, pvz. inulinas, pasižymi įvairiomis biologinėmis savybėmis, įskaitant imunomoduliacinį, antioksidacinį, priešnavikinį, hepatoprotekcinį, hipoglikeminį ir virškinimo trakto apsauginį poveikį. Tedžiūgauja mūsų gerosios bakterijos ir visa imuninė sistema!