top of page

Sveika ir skanu

receptai

DVARO KAVOS drauge su SALDUS KADRAS ir kitais eksperimentuoti mėgstančiais bičiuliais pradeda naują rubriką - sveikų ir skanių desertų, gėrimų ir kitų gardėsių receptų kromelį.

Kavinėms ar dažnesniam gaminimui namuose paruošėme atsispausdinamą A4 dydžio lapą su šaltų gėrimų receptais. Spauskite ir atsisiųskite.

Kviečiame dalintis ir savo receptais su mūsų kafijomis ir vaistažolių arbatomis. Labiausiai patikusiais pasidalinsime!

 

Savo receptus su nuotraukomis siųskite info@dvarokavos.lt

 

Morku-kokteilis-IG.jpg

morkų kavos kokteilis

3 taurėms gėrimo jums reikės:
150 ml vandens

12 g (3 arb. šaukšt.) morkų kavos

450 ml gazuoto kokosų vandens

Laimo griežinėlių papuošimui

Ledukų

Išsiverdame morkų kavos.

Į taurę pridedame ledukų ir supilame 150 ml gazuoto kokosų vandens.

Ant viršaus lėtai užpilame 50 ml morkų kavos.

Papuošiame kvapnumo pridedančiu laimo griežinėliu. Gardumėlis!

Giliu_IG.jpg
Giliu_IG.jpg

Gilių kavos kokteilis

3 taurėms gėrimo jums reikės:
150 ml vandens

20 g (5 arb. šaukšt.) gilių kavos

450 ml gazuoto avižų pieno

Ledukų

Išsiverdame gilių kavos.

Į taurę pridedame ledukų ir supilame 150 ml avižų pieno.

Ant viršaus lėtai užpilame 50 ml gilių kavos. Gardumėlis!

Giliu_IG.jpg
pusu_1_1x1.jpg

pušų pumpurų kokteilis

5-6 taurėms gėrimo jums reikės:
1000 ml vandens

40 g pušų pumpurų

220 ml šviežiai spaustų laimo sulčių

120 g šviesaus agavų sirupo

Laimo griežinėlių

Ledukų

Pušų pumpurus užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome 20 min.

Atvėsintą pušų pumpurų arbatą sumaišome su laimo sultimis ir agavų sirupu. Naudokime šviesųjį sirupą, nes tamsusis pridės papildomo karamelinio poskonio.
Stiklinę pridedame ledo, pilame gėrimą į stiklinę, papuošiame laimo griežinėliu. Gardaus!

Giliu_IG.jpg
cikoriju_bananu1x1.jpg

cikorijų kavos kokteilis

2 taurėms gėrimo jums reikės:
220 ml vandens

12 g (2 arb. šaukšt) cikorijų kavos

1 banano

100 ml pieno (iš augalinių labiausiai tinka avižų)

Ledukų

Išsiverdame cikorijų kavos, nukošiame ir atvėsiname.

Gerai prinokusį bananą suplakame su pienu.

Stiklinę pridedame ledo, pilame kavą, ant viršaus supilame bananinį pieną ir išmaišome. Gardaus!

Ramunių-braškių kokteilis
braskiu_ramuniu kokteilis.jpg

RAMUNIŲ ARBATOS IR BRAŠKIŲ kokteilis

2 taurėms gėrimo jums reikės:
400 ml vandens

5 g (3 arb. šaukšt) ramunių žiedų arbatos

100 g braškių

100 g cukraus

Braškes užpilame cukrumi, palaikome per naktį, kad išsiskyrus sultims susidarytų sirupas.

Užplikome ramunėles, palaikome 5 min., nukošiame ir atvėsiname.

Stiklinę pridedame ledo, sudedame 3 supjaustytas braškes. 150 ml arbatos sumaišome su 20-30 g (2-3 valg. š.) braškių sirupo, supilame į stiklinę ir išmaišome.  Gardaus!

Ramunių-braškių kokteilis
fermentuoto-gauromecio-arbata680.jpg

šalta gauromečio arbata su imbieru

2 taurėms gėrimo jums reikės:
500 ml vandens

2 arb. šaukštelių gauromečio arbatos

50 g imbiero

100 ml citrinos sulčių

80 g medaus arba agavų sirupo

Citrinos griežinėlių

Šviežios mėtos lapelių

Ledukų

  • Žoleles užpilame iki 80°C temp. atvėsintu vandeniu ir palaikome  5-7 min. 

  • Sudedame tarkuotą imbierą, leidžiame dar atvėsti.

  • Atvėsusią gauromečio arbatą perkošiame ir sumaišome su citrinos sultimis ir medumi / agavų sirupu.

  • Stiklinę pridedame ledo, priskabome mėtos lapelių, įdedame citrinos griežinėlių, supilame arbatą. Gardaus!

    Rekomenduojame iš anksto pasiruošti didesnį kiekį. Šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.

 
bottom of page