Sveika ir skanu
receptai
DVARO KAVOS drauge su SALDUS KADRAS ir kitais eksperimentuoti mėgstančiais bičiuliais pradeda naują rubriką - sveikų ir skanių desertų, gėrimų ir kitų gardėsių receptų kromelį.
Kviečiame dalintis ir savo receptais su mūsų kafijomis ir vaistažolių arbatomis. Labiausiai patikusiais pasidalinsime!
Savo receptus su nuotraukomis siųskite info@dvarokavos.lt

morkų kavos kokteilis
3 taurėms gėrimo jums reikės:
150 ml vandens
12 g (3 arb. šaukšt.) morkų kavos
450 ml gazuoto kokosų vandens
Laimo griežinėlių papuošimui
Ledukų
Išsiverdame morkų kavos.
Į taurę pridedame ledukų ir supilame 150 ml gazuoto kokosų vandens.
Ant viršaus lėtai užpilame 50 ml morkų kavos.
Papuošiame kvapnumo pridedančiu laimo griežinėliu. Gardumėlis!


Gilių kavos kokteilis
3 taurėms gėrimo jums reikės:
150 ml vandens
20 g (5 arb. šaukšt.) gilių kavos
450 ml gazuoto avižų pieno
Ledukų
Išsiverdame gilių kavos.
Į taurę pridedame ledukų ir supilame 150 ml avižų pieno.
Ant viršaus lėtai užpilame 50 ml gilių kavos. Gardumėlis!


pušų pumpurų kokteilis
5-6 taurėms gėrimo jums reikės:
1000 ml vandens
40 g pušų pumpurų
220 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
120 g šviesaus agavų sirupo
Laimo griežinėlių
Ledukų
Pušų pumpurus užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome 20 min.
Atvėsintą pušų pumpurų arbatą sumaišome su laimo sultimis ir agavų sirupu. Naudokime šviesųjį sirupą, nes tamsusis pridės papildomo karamelinio poskonio.
Stiklinę pridedame ledo, pilame gėrimą į stiklinę, papuošiame laimo griežinėliu. Gardaus!


cikorijų kavos kokteilis
2 taurėms gėrimo jums reikės:
220 ml vandens
12 g (2 arb. šaukšt) cikorijų kavos
1 banano
100 ml pieno (iš augalinių labiausiai tinka avižų)
Ledukų
Išsiverdame cikorijų kavos, nukošiame ir atvėsiname.
Gerai prinokusį bananą suplakame su pienu.
Stiklinę pridedame ledo, pilame kavą, ant viršaus supilame bananinį pieną ir išmaišome. Gardaus!


RAMUNIŲ ARBATOS IR BRAŠKIŲ kokteilis
2 taurėms gėrimo jums reikės:
400 ml vandens
5 g (3 arb. šaukšt) ramunių žiedų arbatos
100 g braškių
100 g cukraus
Braškes užpilame cukrumi, palaikome per naktį, kad išsiskyrus sultims susidarytų sirupas.
Užplikome ramunėles, palaikome 5 min., nukošiame ir atvėsiname.
Stiklinę pridedame ledo, sudedame 3 supjaustytas braškes. 150 ml arbatos sumaišome su 20-30 g (2-3 valg. š.) braškių sirupo, supilame į stiklinę ir išmaišome. Gardaus!